Opdracht aula

Op woensdag 18 januari gingen we naar de expositie van de zesde klas in de aula.

Binnen in het object zie je wol, waar gaas om heen zit en daar buiten dan nog eens een laag gaas over als een soort van steenvormig object. Door het materiaal ontstaat er een kleurverbruik van wit, zwart en grijs. Het object heeft een lengte van circa zestig centimeter en een breedte van veertig centimeter. Het object bestaat uit gaas en wol.

Als wij naar het object kijken kregen wij een leeg gevoel. Het object moest ons aan twee dingen denken. Als eerste moest het ons denken aan een planeet met een kern in het midden. Daarna dachten we aan een lichaam met een zacht hard dus een persoon met een zacht hard.

We denken dat de kunstenaar van dit object wilt uitdrukken dat het gaat over een van buiten hard persoon die van binnen heel zacht is. We vinden het kunstwerk erg geslaagd omdat de materialen die gebruikt zijn erg goed hun taak uitvoeren in het kunstwerk. Zo zie je meteen aan het wol dat het zacht is. Een andere reden waarom het geslaagd is, is omdat het kunstwerk erg opvalt. Dit komt onder andere door de lichtval die in de aula  door de spotlights word gecreëerd.

We vonden het een erg leuke les omdat je kon zien hoe origineel de kunstwerken waren die door de leerlingen van onze school waren gemaakt.

 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb