Paleis op de dam.

Toen we woensdagmiddag naar het Paleis op de Dam gingen was er een kermis aanwezig op de Dam. We gingen naar binnen, legden onze rugzak en jas weg en de groep werd verdeeld in tweeën voor een rondleiding. Het eerste wat me opviel, toen we de grote zaal binnengingen, waren de twee grote landkaarten op de vloer. Ik vond dat erg bijzonder. Pas daarna zag ik de beelden van verschillende Griekse goden die er stonden. Wat ik ook erg indrukwekkend vond, is het vele marmer. Alles in die grote zaal, was van marmer. Ik heb daarna nog meer kamers gezien en ik vond het erg interessant om te zien hoe verschillend elke kamer weer was. Elke kamer was anders, de een mooier dan de andere. Het paleis is ook gigantisch groot, als je er zo rondwandelt. Onze begeleider vertelde interessante informatie over elke kamer. Ik wist bijvoorbeeld  niet dat het Paleis op de Dam vroeger als gemeentehuis werd gebruikt in plaats van een paleis voor de koning. De meeste indruk maakte de gevangenis op mij. Ik vond het fascinerend te horen hoe dat vroeger ging met gevangenen, waar ze precies werden opgesloten en hoe gruwelijk en wreed gevangenen in die tijd werden behandeld. 

 

 

 

Stedelijke Museum

Ik was erg benieuwd naar de tentoonstelling van Tinguely omdat hij veel abstracte kunst en kinetische kunst maakt. Ik wist eigenlijk niet wat dat was, kinetische kunst en had ook nog nooit van Tinguely gehoord. Ik vind zijn werk interessanter dan gewoon rustige kunst van de meeste kunstenaars .  Hij maakt kunst die leeft en beweegt. Hij had bijvoorbeeld allemaal machines gemaakt die op een bepaald moment afgingen, maar je wist niet wanneer. Ik merkte dat ik hem origineel vond en vond zijn kunst echt leuk.  We moesten een aantal leuke opdrachten doen. Zo moesten we luisteren naar een audiofragment en dan tekenen wat we hoorden.  Het was grappig om te zien, dat iedereen iets anders hoort, of in ieder geval iets anders tekende. Zo verschillend zijn mensen dus en iedereen reageert anders op kunst en heeft er zijn eigen gedachten bij.  Verder vond ik ook zijn idee om zijn eigen kunst te vernietigen een grappig en raar idee. Het was dus in ieder geval niet saai.

workshop Beatbox:

Dit was echt heel erg leuk. We gingen beatbox doen, muziek maken alleen met je mond, dus niet met behulp van een instrument. Je gebruikt eigenlijk alleen je tong en je lippen. De begeleider was heel enthousiast en liet ons meteen zien wat je allemaal kunt doen met beatbox. Hij was er heel goed in en liet ons horen wat voor verschillende ritmes en stijlen je allemaal kunt doen met beatbox. We hebben vervolgens geoefend met drumgeluiden. We moesten beats maken met je eigen groepje en daarna werd er met een DJ een slotbeat van gemaakt.