Vraag 1: Ik heb een keer een documentaire gezien over een autistische jongen, Kees Momma. In deze documentaire lieten ze zien hoe zwaar het was voor de ouders van Kees om voor hem te zorgen de hele tijd en ook dat de ouders zich zorgen maken over de toekomst. Wie gaat er voor Kees zorgen al zij er niet meer zijn? Ze gaan op zoek naar een woning waar Kees zelfstandig kan wonen als zij er niet meer zijn. De film is ook grappig omdat Kees heel welbespraakt is en grappige dingen zegt. De hoofdpersonen in de documentaire zijn voornamelijk Kees en zijn moeder en gaat over de bijzondere band die zij samen hebben en je ziet ook hoe die moeder haar eigen leven helemaal heeft opgeofferd voor haar zoon. De documentaire is in Nederland gemaakt en speelt zich grotendeels af in de woning van die ouders. Wat mij het meest is bijgebleven is dat Kees op een bepaalde manier best slim is ondanks zijn autisme, hij kan zich heel goed uitdrukken en gebruikt best moeilijke  woorden.

Vraag 2: ?

Vraag 4: Ik zou graag een documentaire willen maken over de vervuilde grachten in Amsterdam. Ik woon zelf aan een gracht en erger me er verschrikkelijk aan dat mensen de grachten zo vervuilen door er zomaar van alles in te gooien, zoals plastic afval, oude fietsen en lege blikjes cola etc.  Ik zou dan de rotzooi filmen op verschillende plekken in de stad en zou dat filmen vanuit het bootje van mijn vader. Ik zou vanuit de boot aan anderen op het water dan vragen wat zij er van vinden en interviews houden. Ik zou vertellen hoe vuil de Amsterdamse grachten zijn en vertellen wat er allemaal in de grachten wordt gegooid. Ik zou ook bij de gemeente informeren hoe de gemeente de grachten schoonmaakt. Wie doen dat eigenlijk? Wat doet de gemeente allemaal om vervuiling van de grachten tegen te gaan? Mijn boodschap zou zijn: Gooi geen rommel in de grachten en kijk eens wat beter hoe erg de vervuiling is, veel mensen kijken niet en zien de rommel niet eens. De titel zou zijn: Dromen van schone grachten in de mooiste stad die er is.

Vraag 6:

Als Kassim een arme vluchteling was geweest en niet had kunnen boksen, dan was hij denk ik net zo behandeld als de meeste vluchtelingen en zou hij dus niet hebben mogen terugkeren naar zijn eigen land en had hij in Amerika moeten blijven. Hij zou dan waarschijnlijk zijn gaan zwerven, in ieder geval zou hij een armoedig bestaan hebben met weinig inkomsten, omdat hij weinig mogelijkheden heeft. Hij had waarschijnlijk niet veilig terug kunnen gaan. Voor de camera zijn politici opeens heel correct en zich bewust hoe ze overkomen op de buitenwereld. Ze laten dan vaak een ander beeld van zichzelf zien en doen zich beter voor dan ze eigenlijk zijn. Ze vertellen voor de camera wat de media wilt horen en zijn niet meer eerlijk.

Vraag 7: Positief verhaal: Ik denk dat hij veel positieve publiciteit heeft gekregen door de documentaire op zijn verhaal en dat hij daardoor bekender is geworden en daardoor misschien sponsors heeft kunnen trekken en daardoor misschien meer is gaan verdienen. Een negatief verhaal zou kunnen zijn, dat hij na de documentaire niet meer naar Oeganda heeft kunnen gaan omdat er ook  nogal wat negatieve beelden over Oeganda in de documentaire naar voren komen met name over het kind soldaten leger.